ΑΙΜΑΤΟΥΡΙΑ – ΚΥΣΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ

Αιματουρία ονομάζεται η παθολογική κατάσταση ύπαρξης αίματος στα ούρα. Το αίμα στα ούρα θα ΠΡΕΠΕΙ να μας ΑΝΗΣΥΧΕΙ μέχρι αποδείξεως του εναντίον  και χρειάζεται άμεση – περαιτέρω διερεύνηση από ουρολόγο.

 

Η αιτία μπορεί να είναι ‘’σχετικά απλή’’, από μια ουρολοίμωξη, μια πέτρα στους νεφρούς, ένας υπερτροφικός προστάτης ή ακόμα και η πολλή έντονη σωματική δραστηριότητα.

ΠΑΝΤΑ όμως θα πρέπει να ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ η πιθανότητα της κακοήθειας (καρκίνος κύστης ή προστάτη)

 

Αυτό θα γίνει παίρνοντας ένα αναλυτικό ιστορικό από τον ασθενή, κάνοντας λεπτομερή κλινική εξέταση και προγραμματίζοντας κάποιες απεικονιστικές εξετάσεις όπως ο υπέρηχος ή ακόμα καλύτερα η αξονική πυελογραφία.

 

Εφόσον δεν υπάρχει άλλη προφανής αιτία για την αιματουρία, ο ασθενής θα πρέπει να υποβληθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε κυστεοσκόπηση.

 

Η κυστεοσκόπηση μπορεί να γίνει με άκαμπτα ή με εύκαμπτα εργαλεία, τελευταίας τεχνολογίας και είναι ανεκτή με τοπική αναισθησία.

 

Εισάγεται ένα λεπτό ενδοσκόπιο δια μέσου της ουρήθρας και αποκτούμε άμεση εικόνα από την ουρήθρα, τον προστάτη και την κύστη.

 

Οι επιπλοκές είναι σπάνιες και αμελητέας σημασίας.

 

Κυστεοσκόπηση χρειάζεται και σε άλλες περιπτώσεις, όπως:

  • Πιθανό στένωμα ουρήθρας

  • Γυναίκες με υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις

  • Έντονα προβλήματα ούρησης

  • Ακράτεια ούρων

  • Λίθοι κύστεως – Ξένα σώματα

DSC_2978.JPG

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ώρες Λειτουργίας

ΔΕΥΤΕΡΑ: 16:00-20:00

ΤΕΤΑΡΤΗ: 16:00-20:00

ΠΕΜΠΤΗ: 16:00-20:00

Πανόρμου 52, 1ος όροφος, προσόψεως

 

Οδηγίες: Πανόρμου 52 & Ευρυτανίας γωνία, απέναντι από Super- Market Σκλαβενίτης, στο ρεύμα ανόδου από Λεωφόρο Αλεξάνδρας

200 m από Μετρό Πανόρμου (μπλε γραμμή) κατηφορίζοντας προς Αλεξάνδρας

Κινητό: 6946799537

Σταθερό: 211 1172969

2.jpg